AktuelnoCentar za kulturuHistorijaKulturaOlovo

Obilježen 1.avgust Dan šehida Kamenska

I ove godine kao i svake predhodne intoniranjem himne BiH započelo je obilježavanje Dana šehida Kamenska.Porodice šehida ,saborci,RVI ,rodbina i prijatelji proučili su Fatihu pored mezara šehida ,odali počast i položili cvijeće na spomen obilježje šehidima sela Kamensko.

Mersudin Musić je izgubio dva brata u odbrani Olova i BiH.I ove godine je bio jedan od onih koji je učestvovao na obilježavanju Dana šehida Kamenska .Za Mersudina kao i ostale članove porodica šehida ovo je jedan od najvažnijih dana u godini.

-Porodice šehida i saborci nikada neće zaboraviti svoje najmilije.Svakog prvog avgusta čitanjem njihovih imena,učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća oživljamao sjećanja na njih i njihov nemjerljiv doprinos slobodi domovine.Oni su juče ginuli da bi mi danas živjeli,kaže Ahmet Rizvanović iz Kamenska saborac i RVI .

Garant da će se njihova imena pamtiti i pominjati su mnogobrojni mladi koji su došli da odaju počast najhrabrijim sinovima ovog mjesta.Među njima su bile i učenice osnovne škole, voditeljice programa obilježavanja Dana šehida Kamenska Merjem Rizvanović i Džana Rapić.

3.avgusta 2022.godine započinje obilježavanje Dana općine Olovo kada će biti odata počast i položeno cvijeće na centralnom spomen obilježju svim šehidima i poginulim borcima općine Olovo na Šehidskom mezarju u Solunu i centralnom spomen obilježju na trgu “Senahid Bolić Bolo”.Avgust je mjesec kada se sjećamo svih boraca i najhrabrijih sinova našeg grada koji su svoj život dali za slobodu grada i jedine nam domovine BiH.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button