AktuelnoKulturaMuzikaOlovoRadio Olovo

Mejrema i Silver sevdah 9.avgusta 2022. učestvuju na Bihaćkom festivalu narodne muzike

I ove godine, dva dana 8. i 9. avgusta Bihać će biti “centar svijeta”, a regiona svakako kada je muzika u pitanju. U ta dva dana na sceni koja će biti postavljena na sportskom poligonu Doma armije u Bihaću prodefilovat će više od stotinu izvođača, koji će u dvije večeri predstaviti nove ali i svoje najveće hitove. Specijalni gost festivala je Dragan Stojković Bosanac i Nermin Handžić ovogodišnji pobjednik takmičenja Zvezde Granda.

Prve noći u ponedjeljak publici će se predstaviti najbolji izvođači sevdalinki u okviru Sevdah Festa, dok je utorak 9.8. rezervisan za Festival narodne muzike.

Druge noći utorak 9.avgusta na Festivalu narodne muzike nastupit će i predstavnici našeg grada Mejrema Bešlija i Silver sevdah.Tim povodom u našem studiju smo razgovarali sa dr.Mujom Hodžićem i Mejremom Bešlija koji su nam otkrili neke detalja o nastanku pjesme koju je napisao i aranžirao Mujo Hodzić koji je ujedno i član grupe gdje svira harmoniku pored ostalih članova grupe Silver sevdah koju čine Rifet Ljuca,Ajsel Žilić i Edib Džakmić.

Za program našeg radija premijerno smo mogli čuti pjesmu koja će biti izvedena Bihaćkom festivalu koji nije takmičarskog karaktera.Emisiju posvećenu našim muzičkim ambasadorima Mejremi i Silver sevdahu možete poslušati u četvrtak 4.avgusta 2022.godine od 14 i 15 reprizno od 20.00 sati.

Bihaćki festival 8 i 9 avgusta 2022.godine od 20 i 30 sati možete pratiti u direktnom TV prijenosu na Hayat TV i RTV USK.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button