AktuelnoCentar za kulturuKulturaMuzikaOlovoRadio OlovoSport

Senka i Samir Hodžić brat i sestra iz Olova koji nižu uspjehe u muzici i sportu

Svaki uspjeh koji vidimo kod pojedinaca rezultat je mukotrpnog i dugotrajnog rada i odricanja.To su nam potvrdili i dvoje mladih i podjedanko uspješnih ljudi ,brat i sestra Senka i Samir Hodžić iz Olova koji žive i rade u Sarajevu.

Senka je trenutno zaposlena u Muzičkoj produkciji BHRT-a . Nakon njenog školovanja na Muzičkoj akademiji u Sarajevo gdje je 2014.godine magistrirala na Odsjeku za muzikologiju kao dobitnik Zlatne značke UNSA radila je u svojo struci u Olovu i Kladnju.

Njihovi roditelji majka Mujesira i otac Mujo mogu biti ponosni na njihov životni put i uspjeh koji su postigli čiji su i oni veliki dio.

Senka iza sebe ima objavljene muzičke singlove “Time” , „Learn to let go“ i posljednji “Blurrin’ the Lines” koji je nastao u saradnji sa Imágenes Mentales odnosno Karlosom Plazom iz Kostarike.Senka nam je orkrila da je ovo bio samo početak uspješne međunarodne saradnje koja je nastavljena na cijelom albumu koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Talenat za muziku Senka je naslijedila od oca Muje Hodžića koji je specijalista Urgentne medicine zaposlen u Domu zdravlja Olovo a koji iza sebe ima dugogodišnje muzičko iskustvo kao autor brojnih pjesma koje izvode drugi ali on sam.Član je i frontmen grupe “Olovni vojnici” a danas “SilverSevdah” koji gradi svoj muzički put.

Senkin brat Samir Hodžić je član Atletskog kluba Novi grad Sarajevo , aktuelni je državni prvak u skoku u vis .Njegov lični rekord je 2,07 .Trenutno privodi kraju svoj magistarski studij na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu .

Član je Atletske reprezentacije BiH,ima svoje ciljeve i san da jednog dana BiH predstavlja na Olimpijskim igrama, što je san svakog sportiste kada postigne vrhunske sportske rezultate.

Senku i Samira smo ugostili u studiju Radio Olova.

Muzika i sport u jednoj emisiji o bratu i sestri ,priznat ćete nemamo često priliku da slušamo.Kako su postali to što jesu ,na čemu trenutno rade otkrili su za slušatelje Radio Olova.

Naš razgovor možete poslušati danas od 13 i 15 i reprizno večeras od 18.00 sati.U novoj epizodi našeg podcasta uskoro.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button