AktuelnoVijesti iz BiH

POREZNA UPRAVA FEDERACIJE BiH IZVRŠILA 31 KONTROLU PRIREĐIVAČA IGARA NA SREĆU

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH  su na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona u općinama: Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Lukavac, Doboj Istok, Živinice, Tuzla, Kalesija i Banovići, Vitez, Fojnica, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje, Zenica, Žepče, Visoko i Kakanj, dana 17.08.2022. godine izvršili 31  kontrolu  priređivača igara na sreću.

U izvršenim kontrolama otkrivena su dva neprijavljena radnika i 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja,  u 34 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 60.900,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava FBiH također poziva i građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem:

e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba,

SMS poruke na broj mobitela 061 724 610,

besplatnog poziva na broj 080 020 333 i

pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.

                                                                                                Porezna uprava Federacije BiH

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button