AktuelnoOglasiTurizamVijesti iz BiH

POZIVAMO SVE LJUBITELJE FOTOGRAFIJE DA POKAŽU LJEPOTE RURALNIH PODRUČJA BOSNE I HERCEGOVINE KROZ OBJEKTIV SVOJIH APARATA

S ciljem promocije ljepotâ ruralnih područja u Bosni i Hercegovini, doprinoseći na taj način i promociji turizma u Bosni i Hercegovini, projekti EU4AGRI & EU4AGRI-Recovery pozivaju sve ljubitelje fotografije da pošalju svoje uratke, te da tako učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Fotografije treba da predstavljaju odmor u Bosni i Hercegovini kroz foto-objektiv bh. prirode imajući posebnu poveznicu sa bh. ruralnim turizmom, putom BiH ka Evropskoj uniji, ljepotama bh. poljoprivrede “od njive do stola”, biodiverzitetom bh. prirodnih ljepota, bh. ekologijom, ženama i mladim, sportsko-reakreativnim sadržajima, kulturno-historijskom naslijeđu BiH, te regeneracijom ruralnih područja. Fotografije trebaju biti napravljene vodoravno (landscape) sa najmanjom rezolucijom od 1200 x 630 piksela.

U nagradnom takmičenju mogu učestvovati svi fotografi/kinje, umjetnici/ce, građani/ke BiH, koji do 15. 10. 2022. godine na e-mail adresu registry.ba@undp.org pošalju originalne i kreativne fotografije na temu  „Razglednice domovine: Sve naše ljepote..“ Deset (10) najboljih fotografija bit će korišteno za izradu razglednica najljepših predjela Bosne i Hercegovine.

Pobjednik/ca nagradnog takmičenja će osvojiti: vikend za dvije osobe u bh. čarobnom selu, dok će drugoplasirani osvojiti insta pixel kameru a trećeplasirani osvojiti dron za fotografisanje. Ostalih 7 najboljih fotografija dobit će prigodne poklon pakete. Nagrade će biti dodijeljene u roku od 30 radnih dana od dana objave pobjednika/ce.

Cjelokupan tekst konkursa, uz prateću dokumentaciju objavljen je putem web stranice eu4agri.ba.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button