AktuelnoOlovo

OLOVO: IZBORNI PROCES USPJEŠNO ZAVRŠEN – GLASALO 58,53 % UPISANIH BIRAČA

Glasanje na svih 19 redovnih i još dva glasačka mjesta za glasanje u odsutnosti i nepotvrđenim glasačkim listićima uspješno je završeno, a izborni proces protekao je bez incidenata koji bi ugrozili izborni proces.

  U Općinskoj izbornoj komisiji Olovo, kojoj se ovim putem javno zahvaljujemo za susretljivost i saradnju u toku izbornog procesa, saznajemo da je na području naše općine Olovo svoje glasačko pravo ostvarilo 4.870 birača, što predstavlja 58,53 % upisanih u birački spisak.

Pred samo zatvaranje biračkih mjesta obišli smo izborne štabove svih političkih partija koje u Olovu imaju svoje stranačke prostorije, pozdravili dežurne stranačke predstavnike i pitali za njihov osvrt na izborni proces. Taj naš gest pozdravljen je kao tačka na uspješnu saradnju koju je Radio Olovo imao sa svim političkim subjektima kroz realizaciju predizbornog programa u proteklih mjesec dana. Kada je današnji izborni dsan i proces u pitanju zajednički je stav svih partija koje smo obišli da, izuzev manjih prigovora na ponašanje stranačkih aktivista u i oko glasačkih mjesta, nije bilo incidenata zbog kojih bi se službeno oglasali prema OIK-u odnosno CIK-u.  

U toku je proces brojavanje glasova. U stranačke štabove već pristižu prvi rezultati, a mi ćemo, dosljedni zvaničnim podacima, sačekati da iste objavi Općinska izborna komisija Olovo.  

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button