AktuelnoKulturaVijesti iz BiH

Ljubav, poštovanje, odrastanje: Uskoro stiže predstava „Mrav i bukva“

Ova predstava na komičan način govori o nemogućoj ljubavi i svrsi našeg postojanja na ovome svijetu

Udruženje dramskih glumaca „Mundo Mondo‟ uskoro će obradovati mladu teatarsku publiku predstavom „Mrav i bukva‟ koja se realizira u okviru projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekt „Produkcija i izvođenje predstave ‘Mrav i bukva’‟ sufinansira Općina Novo Sarajevo.

Interesantnu i komičnu priču o nemogućoj ljubavi između zalutalog mrava i jedne nadobudne bukve, namijenjenu djeci uzrasta od šest do jedanaest godina, režira poznati bosanskohercegovački glumac Mario Drmać.

Predstava „Mrav i bukva“ nastala je prema pripovijetki „Bukva i mrav“ Zvonimira Baloga. Govori o odrastanju, poštovanju i ljubavi. Ukazuje na osnovne ljudske vrijednosti i na to da smo svi stvoreni sa svrhom. Ova predstava publiku hrani porukom da niko nije manje ili više vrijedan te da svako ima svoju jedinstvenu ulogu na ovome svijetu. Upravo tako i mali mrav može zaslužiti ljubav sasvim drugačije, velike bukve.

U predstavi koja će za učenike i učenice osnovnih škola iz ove općine uskoro biti izvedena u Dječijoj kući na Grbavici, igraju Matea Mavrak i Adis Omerović.

Dramatizaciju predstave potpisuju Žaneta Trišić-Bajramović i Džejna Hodžić koja je radila i tekst songova, dok je autorska muzika songova prepuštena iskusnom dvojcu Hamdiji Salihbegoviću i Nedžadu Merdžanoviću. Za dizajn plakata pobrinuo se Almir Gusić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button