AktuelnoNGO i udruženjaObrazovanjeOlovo

FONDACIJA HASTOR NASTAVLJA STIPENDIRATI OLOVSKE UČENIKE I STUDENTE

Predstavnici Fondacije Hastor, koja je već dugi niz godina u Olovu i širom BiH stipendira učenike i studente, danas su potpisali ugovore o stipendiranju sa roditeljima 14 osnovaca i srednjoškolaca iz Olova.

Ovim ugovorima predviđeno je da stipendisti osnovci tokom cijele godine, preciznije od 01.09.2022 – 31.08.2023.godine, dobijaju iznos od 100 KM, a srednjoškolci iznos od 150 KM mjesečno. Fondacija Hastor uz ovih 14 osnovaca i srednjoškolaca stipendira i 5. studenata iz Olova.

Prema riječima Seida Fijuljanina – direktora Fondacije Hastor ovim je nastavljena dugodišnja saradnja sa sa učenicima i studentima iz Olova.

  • Cilje je  podstaći učenike i studente na dobro učenje, na primjereno vladanje i posebno na aktivizam kroz različite forme volonterizma po čemu je ova Fondacija , odnosno njeni stipendisti posebno poznata. Ovdje danas imamo i roditelja koji 12-tu godinu koriste stipendije Hastor za svoju djecu, ali imamo i novih potpisinika, tako da širimo i učvršćujemo naše veze i rad na afirmaciji pozitivnih vrijednosti – kazao je za naš program g-din Fijuljanin

Roditelji učenika koji su potpisali ugovore bili su puni riječi hvale za dugogodišnju, kontinuiranu i redovnu pomoć koju Fonadacija Hastor pruža njihovoj djeci.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button