AktuelnoMuzika

Senka Hodžić i Carloz Plaza Romero muzički spoj Bosne i Hercegovine i Venecule na zajedničkom albumu

Mi smo Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić (Carlos je iz Venezuele i živi u Kostariki više od 12 godina, a Senka živi u Bosni i Hercegovini), i nastupamo pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow. Sretni smo što možemo predstaviti naš zajednički album “Breathe In. Breathe Out”, objavljen 16. oktobra 2022, koji je napisan, snimljen i produciran od oktobra 2021. do jula 2022. godine. 

Priča o početku naše muzičke saradnje prilično je zanimljiva. Počelo je kad smo slučajno započeli komunicirati na Instagramu i shvatili da dijelimo sličan muzički ukus i utjecaje. Proces se počeo razvijati nakon što je Carlos osmislio instrumentalni dio za pjesmu koja će postati naš prvi zajednički singl, “Blurrin’ the Lines”. Senka je zatim napisala tekst i vokalnu dionicu. 

Proces se odvijao na sličan način i kod svih ostalih pjesama. Ono što je počelo kao ideja za saradnju na jednoj pjesmi, postalo je album od 10 pjesama, te smo shvatili da je naša muzička veza nešto što je jako teško pronaći, posebno imajući u vidu činjenicu da smo iz različitih zemalja i kultura. Proces pisanja i snimanja bio je čista magija od početka do kraja. Cijeli je album koncipiran kao neka vrsta metaforičkog muzičkog daha koji nudi niz raspoloženja, žanrova i impresija pretočenih u različite teme.
POSLUŠAJTE ALBUM – BREATHE IN.BREATHE OUT na nekoj od muzičkih platformi
SPOTIFY APPLEMUSIC BANDCAMP
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button