AktuelnoPosaoPrivredaVijesti iz BiH

Otvoren prvi poziv za privredne subjekte za apliciranje na sredstva Challenge fonda

Iz Službe za ekonomske poslove Općine Olovo prenosimo obavještenje za privredne subjekte sa područja naše općine da je otvoren prvi poziv za apliciranje na sredstva Challenge fonda.

Javni poziv je otvoren 12.10.2022. godine. Projekat se realizuje uz podršku  Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

 Challenge to Change je projekat u okviru kojeg je uspostavljen Challenge fond koji je dostupan mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 EUR, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 EUR. Potencijalni aplikanti moraju obezbjediti minimalno 50% vlastitog učešća od ukupne vrijednosti projekta.

Javni poziv može se preuzeti na  https://c2c.ba/bs/pozivi, gdje se može naći i više informacija o projektu!

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button