AktuelnoVijesti iz BiH

“UDRUŽENE” SLAVE 10 GODINA! – Dođite na Veliku rođendansku zabavu pletenja

Više od 1.000 žena obučeno je i zaposleno u proteklih deset godina, od 2012. kada su osnovane Udružene koje su omogućile da žene i djevojke iz cijele Bosne i Hercegovine hobi pretvore u posao i osiguraju za sebe i svoje porodice redovite prihode i ekonomsku nezavisnost. 
 
Kvaliteta izrade, profesionalnost i posvećenost učinili su da se klijenti iz Evrope, Azije, Amerike i Australije opredijele za Udružene, modne kuće poput Agnes B, Allude, Maiami, Muhlbauer, In Wear, Jean Patou samo su neki od brendova iz Francuske, Njemačke, Španije, Belgije, Austrije, Danske, Holandije, Japana i Sjedinjenih Država sa kojima su sarađivale pletilje iz naše zemlje. 
 
U proteklim godinama više od 300.000 odjevnih predmeta ručno su isplele Udružene u pletačkim centrima u Sarajevu, Kaknju, Vranduku, Olovu, Rudom, Sokocu, Kalinoviku, Jablanici i Konjicu, a Udružene su sarađivale i sa ženama iz Srebrenice, Visokog, Breze i Vareša.
 
Deset godina od osnivanja, Udružene imaju 12 stalno zaposlenih žena i 300 aktivnih pletilja. Iza njih je 300 različitih kurseva i edukacija organiziranih širom zemlje. 
 
Proizvodi Uduženih našli su se i na sajmovima mode u Parizu i Tokiju, a više od 95% njihove proizvodnje namijenjeno je izvozu. Za 10 godina utrošile su oko 10 tona prediva, pokrenule su i vlastitu modnu liniju Kio, a modele Udruženih nosili su i Angelina Jolie, Heidi Klum i Lenny Kravitz.
 
Obilježavajući 10 godina uspješnog rada, Udružene u subotu i nedjelju 3. i 4. decembra u Atriju hotela Evropa organiziraju Veliku rođendansku zabavu pletenja na koju pozivaju sve ljubitelje rukotvorina. Od 11.00 do 19.00 sati planirana su druženja, radionice i takmičenja u pletenju, a bit će organizirana i prodajna izložba pletenine od vune, alpake, kašmira, lame, odjevnih predmeta koje su Udružene radile za svjetske modne kuće.
 
Više informacija:
Nadira Škaljić Mingasson
033 217 390
info@udruzene.org 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button