AktuelnoOlovo

Hasan Sušić na sceni Doma kulture u Olovu odigrao predstavu “Klinička slika”

U sali Centra za kulturu ,sport i informisanje Olovo kako smo i najavljivali u petak 16.decembra 2022.godine odigrana je predstava “Klinička slika”. Ova monodrama po žanru komedija je tek mjesec dana stara predstava koju je priredio i izveo akademski glumac Hasan Sušić iz Tuzle .Od samog početka do kraja predstave svih 60 minuta Hasan je uspijevo nasmijati publiku i komunicirati sa gledaocima ,što je prema njegovim riječima najljepši dio dok igra predstavu.Ovom prilikom se zahvalio nažalost ,malobrojnoj publici koja je došla, do neke naredne prilike.Osmijeh na licima i aplauzi publike bili su najbolja nagrada za zanimljivu i sjajnu izvedbu lika vječitog hipohondra kojeg je uspio dočarati glumac Sušić.

Komedija: „Klinička slika“

O produkciji:Produkcija komedije „Klinička slika“ ambiciozan je projekat agencije Ingenaus 360 by Trifekta doo Tuzla i Centra za kulturu Tuzla. Predstava je zamišljena kao mobilna i jednostavna u smislu prilagođavanja teatarskim prostorima, a zadržava svu likovnu i audio kvalitetu kojom obiluje.

O glumcu

Dramski umjetnik Hasan Sušić završio je Akademiju dramske umjetnosti UNTZ, te je trenutno na postdiplomskom studiju Akademije scenskih umjetnosti UNSA. Kao student, a kasnije i svršeni glumac igrao je u teatarskim kućama u Tuzli, Mostaru i Sarajevu. Snimao za nezavisne filmske produkcije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Švedskoj. Pokretač je poetskog teatra „Krovovi“ u Zagrebu. Učestvovao je na najznačajnijim pozorišnim festivalima: Pozorišni/kazališni susreti Brčko, Pozorišne igre Jajce, Pozorišni festival u Banja Luci, kao i na najznačajnijem regionalnom festivalu Sterijno pozorje u Novom Sadu. Učestvovao je i na regionalnim i internacionalnim filmskim festivalima i smotrama. U relativno kratkoj glumačkoj biografiji Hasan Sušić je ostvario značajan broj uloga, dvadesetak u pozorištu i osam na filmu i televiziji.

O predstavi

Hasan Sušić je uspio na perfektan način izvesti, odglumiti, prikazati – naposlijetku oživjeti jedan jako zahtijevan dramski lik Saliha Lale Čmorka. Lik koji je svakodnevna pojava u masi karaktera koji nas okružuju, a opet specifičan na svoj način. Lik koji je klasični primjer hipohondra, koji cijeli život robuje svojoj hipohondriji, a opet se s druge strane, veoma vispreno snalazi u različitim životnim situacijama i prilikama. Sam karakter Lale je naime, slojevit te ga nije lako oživjeti na sceni, jer osobe koje imaju tzv. manije ili fobije, često su podvojene ličnosti koje kao takve valja prepoznati, a posebice je iznimno teško, takve karaktere oživjeti na kazališnoj sceni. Dramske stanice komedije „Klinička slika“ svojom satirom, ironijom i komedijom, kao osnovnim elemntima ovoga žanra, iako tematski kompleksna priča, kroz pomenute elemente dovodi do urnebesnog smjeha. Motiv po kojem je rađena predstava su likovi iz djela Mome Dimića.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button