AktuelnoVijesti iz ZDK

BH Telecom na području ZE-DO kantona donirao cca 300 000 KM u 2022 godini

Skupština Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo je na svojoj 72. (vanrednoj) sjednici  održanoj 20. decembra donijela Oduku o odobrenju Odluke Nadzornog odbora o dodjeli donacija BH Telecoma pravnim licima u 2022. godini.

Ukupan iznos dodijeljenih donacija je 1.840.093 KM, koji je raspoređen na ukupno 293 pravna lica na području cijele Bosne i Hercegovine.

Samo za područje Zeničko-dobojskog kantona odobreno je cca 300.000,00KM kao podrška za finansiranje ili sufinansiranje 49 programa, projekata ili aktivnosti iz oblasti djelovanja: osnovnih i srednjih škola (finansiranje ili sufinansiranje nabavke IT opreme za potrebe opremanja informatičkih kabineta), javnih kuhinja (nabavka namirnica i/ili kuhinjske opreme), udruženja/ustanova koje se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama i udruženja/ustanove koje se bave brigom o djeci sa poteškoćama u razvoju, te općinskih/gradskih udruženja penzionera i centara za zdravo starenje.

Među dobitnicima donacija je 21 osnovna škola, 12 srednja škola, 10 centara/udruženja/organizacija za podršku djece sa posebnim potrebama, 3 javne kuhinje i 2 udruženja penzionera.

Najveći akcenat je dat na podršku svim školama u opremanju informatičkih kabineta i podršku u kupovini didaktičkog materijala za rad sa djecom sa posebnim potrebama.

Spisak svih dobitnika je ovjavljen na linku: https://www.bhtelecom.ba/drustvena-odgovornost/2022/12/dodijeljene-donacije-bh-telecoma/

Moja priča. BH Telecom

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button