AktuelnoVijesti iz BiH

U Sarajevu je počela 346. sjednica Vlade Federacije BiH

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi se na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, između ostalog, trebala izjasniti o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1.1.2023. godine, a koja iznosi 990 KM/1.000 Sm3, odnosno 0,990 KM/Sm3. Riječ je o smanjenju veleprodajne cijene za 9,6 posto.

Federalno ministarstvo finansija za današnju sjednicu pripremilo je Prijedlog odluke o iznosu ovogodišnje najniže plate u Federaciji BiH.

Također, na prijedlog Federalnog ministarstva finansija bit će razmatran Nacrt zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, kao i prijedlozi amandmana na Prijedlog zakona o doprinosima i Prijedlog zakona o porezu na dohodak, a koje je Vlada ranije uputila u parlamentarnu procedure. 

Na dnevnom redu je i informacija o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH sa prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te više prijedloga programa rada federalnih institucija za ovu godinu. 

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti upoznata putem saopćenja.

URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button