AktuelnoOlovoSport

SINOĆ ZAVRŠEN ZIMSKI MALONOGOMETNI KUP OLOVO 2023 – EKIPA SAMIRČE EL HA PODIGLA POBJEDNIČKI PEHAR

Nakon sedam dana takmičenja u kome je učešće uzelo 27 ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine sinoć je završen malonogometni  “Zimski kup Olovo 2023”. Epitet najbolje ekipe ponijela je ekipa SAMIRČE EL-HA VISOKO, koja je u finalu bila bolja od ekipe CRNI LABUD ILIJAŠ. Nakon regularnih 40 min, utakmica je završena rezultatom 7:7, da bismo pobjednika dobili nakon izvođenja penala, SAMIRČE EL- HA – CRNI LABUD P (2:1). Pobjednici su osvojili pehar, medalje i 8.000 KM, dok je drugoplasirana ekipa osvojila pehar, medalje i 4.000 KM.

    U utakmici za treće mjesto ŠLEP SLUŽBA KIKERS uspjela je savladati ekipu TOM CAT TUZLA, rezultatom 5:3. Trećeplasirana ekipa je osvojila pehar, medalje i 2.000 KM, a četvrtoplasirani utješnu nagradu od 500 KM.

  Nagrade pobjednicima uručio je načelnik Općine Olovo Đemal Memagić koga smo nakon razgovora sa Nijazom Pinjićem trenerom pobjedničke ekipe zamolili da iznese svoje impresije sa ovog sportskog događaja.

  • Podcast tonske  izjave

U ime organizatora turnira NK Stupčanica i Centra za kulturu, sport i informisanje Olovo za naš program govorili su  Semir Degirmendžić i Sanel Sokolar.

  • Podcast tonske izjave

Laskave titule najboljih u pojedinačnoj konkurenciji ponijeli su:

– najbolji golman DINO ČIZMIĆ (ekipa TOM CAT Tuzla) – nagrada pehar i 500 KM

– najbolji strijelac ADMIR ZUKAN – HORKA (ekipa CRNI LABUD Ilijaš) – nagrada pehar i 500 KM

– najbolji igrač DŽENIS HUSEINSPAHIĆ (ekipa SAMIRČE EL-HA Visoko) – nagrada pehar i 500 KM

– Podcast izjave

U ime svih građana Olova, posebno ljubitelja sporta veliko hvala organizatorima na besprijekornom funkcionisanju svih segmenata ovog sportskog događaja. Hvala svim učesnicima turnira na fer i korektnoj borbi, sudijama na fer i korektnom suđenju.

Posebno hvala publici koja je punila dvoranu svaku noć do posljednjeg mjesta i bez ijednog incidenta u sedam dana bodrila svoje ekipe. Organizatori pak ovim putem još jednom izražavaju zahvalnost sponzorima uz pomoć kojih su obezbijeđene vrijedne nagrade. Posebna zahvalnost ide na adresu načelnika Đemala Memagića koji je i ovaj put bio glavna podrška ovom sportskom događaju.

 Vidimo se i naredne godine! – poruka je na kraju ovog sedmodnevnog izuzetno uspješnog sportskog događaja u Olovu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button