AktuelnoMuzika

MUZIČKA PRODUKCIJA BHRT-a PREDSTAVLJA: NOVI SINGL HARISA SEFERA “PLAHOVITA NERETVA”!

Haris Sefer predstavio je publici novu pjesmu “Plahovita Neretva”, za koju je urađen i video spot. Pjesma je prožeta dubokim i iskrenim emocijama, koje govore o  neuzvraćenoj ljubavi. Pjesma izlazi u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i dostupna je na digitalnim streaming servisima. 
Dosljedan svom stilu interpretacije Haris Sefer pjesmu “Plahovita Neretva”, pretočio je u čistu emociju. Tekst pjesme potpisuje Mevsad Pamuk, dok zasluge za muziku i aranžman odnosi Samir Zavlan. “Pjesma je zapravo bila u ladici više od  5 godina. Moj prijatelj Samir Zavlan, autor muzike i aranžmana, meni je ponudio pošto se radi o Neretvi i Starom mostu. Snimili smo jedan brzinski demo snimak i kad bi god putovao na nastupe, slušali bi ga. Otac mi je non stop govorio “pa trebo bi ovu snimiti”, zato smo odlučili da se i on kratko pojavi barem u jednom kadru spota. Maksimalno sam se potrudio da ova pjesma dođe do najboljeg izražaja”, poručio je Haris Sefer. 

Mix i mastering pjesme radio je studio SAZ, a prelijepe kadrove Neretve i Starog Mosta snimio je i režirao  Anis Mujanović, dok se za montažu pobrinuo Mirsad Krišćo. Pjesma izlazi u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i možete je poslušati na digitalnim streaming servisima. 

Haris Sefer rođen je 1995. godine u Den Hagu, a već sa tri godine pokazuje prvu ljubav prema narodnoj muzici. 2013. godine snima i svoje prve singlove “Veče snježno” i ” Plavo oko”. Dok 2014. godine snima i prvi spot u Mostaru za pjesmu “Klekni moli”. Od 2017. godine do danas učestvovao je na brojnim domaćim i regionalnim festivalima a izdao je i autorski singl “Dragana”. “Plahovita Neretva” – Haris Sefer Copyright © *2023* *Muzička produkcija BHRT*,
All rights reserved.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button