AktuelnoEkologijaOlovoRadio Olovo

Nagradna igra za djecu – dostavite ili objavite svoje radove do 15.februara o temi vaših najdražih rijeka !

Kao što vam je već manje više poznato u Gradskoj biblioteci u Olovu nedavno je promovisana knjiga “Rijeke pune priča” čije su autorice Jasmina Čaušević i Vanja Lazić. Otkako je njihova knjiga započela svoju plovidbu dobile su kažu mnogo poruka, sugestija i pitanja od najmlađih čitalaca i čitateljica iz cijele Bosne i Hercegovine, i to ih je inspirisalo da organizuju jedno malo takmičenje za njih.

to je bio povod da u našem studiju ugostimo Vanju Lazić čije ilustracije krase stranice ove knjige uz priče o rijekama koje je napisla Jasmina Čaušević.

Vanja nam je pojasnila cilj i želju da pokušaju animirati djecu da im se pridruže u pričanju priča o rijekama i da ih ilustruju u svojim crtežima .

-Pozivamo mališane da nam pošalju svoje crteže i/ili priče o rijekama u Bosni i Hercegovini. Radovi mogu predstavljati rijeke koje su se već našle u našoj knjizi, a još bolje je ako nacrtate i/ili ispričate svoje priče o rijekama kojih nema u našoj knjizi,kaže Vanja.

Pravila učešća u takmičenju su sljedeća:

1. U takmičenju mogu učestvovati djeca iz cijele Bosne i Hercegovine svih dobnih skupina. Jedno dijete može poslati i svoj crtež i svoju priču, ili samo crtež ili samo priču, a ohrabrujemo i
saradnju tako da djeca rade u paru gdje bi jedno dijete crtalo a drugo pisalo priču o istoj rijeci.

2. Roditelji ili rodbina učesnika trebaju podijeliti rad na svom FB profilu, koristeći #rijekepuneprica, te nam poslati rad, u digitalnom formatu ili kao fotografiju, porukom na FB stranicu “Rijeke pune prica” ili na e-mail: centar.bolkay@gmail.com

3. Radovi se mogu slati u periodu od 01. do 15. februara 2023. Nagrađeni radovi će biti objavljeni na njihovoj facebook stranici Rijeke pune priča , 19. februara u 12:00.

4. Najmaštovitije, najkreativnije i najsimpatičnije radove će nagraditi primjerkom njihove knjige i promocijom rada na njihovom FB profilu.

Pozivamo vas da ohrabrite svoju djecu da učestvuju u ovom takmičenju, jer se tako na kreativan način izražavaju i uče zašto je važno čuvati naše rijeke poručuju autorice članice Udruženja  Centar Dr. Stjepan Bolkay gdje možete saznati i više informacija o ovm udruženju i njihovom radu.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button