AktuelnoHumanitarne akcijeSportVijesti iz regije i svijeta

NK”Stupčanica” koji se nalazi na pripremama u Turskoj uručio dres kluba i novčanu pomoć porodicama koje su preživjele zemljotres

Kao što znate naši nogometaši i članovi NK “Stupčanica” borave na priremama u Turskoj.Razorni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju nikoga nije ostavio ravnudušnim pa ni njih koji borave tamo upravo u ovo najteže vrijeme za ovu zemlju.U prilici da upoznaju neke od preživjelih koji su izgubili svoje domove i članove porodica koji se nalaze se u privremenom hotelskom smještaju bili su i nogometaši “Stupčanice” koji su ih ugostili na posljednjoj pripremnoj utakmici koja je odigrana juče.

-Na jučerašnjoj utakmici smo imali priliku da ugostimo goste, ali ne bilo kakve goste. U pitanju su porodice koje su u proteklom zemljotresu u Hataju izgubile baš sve, a u narednih pet mjeseci će boraviti u hotelu u Antalyi. Boravak i privremeni smještaj su im obezbjedili naši prijatelji iz Turske. Ovom prilikom, naš kapiten Munib Karahmetović je porodicama uručio dres našeg kluba i određenu svotu novca koju su prikupili naši igrači, treneri, medicinsko osoblje i članovi uprave,kaže se u informaciji koju su objavili na svom facebook profilu.

Bravo za NK”Stupčanicu” i potez koji nas sve čini ponosnim! Sport i humanost oduvijek idu zajedno a to su ovi ljudi dokazali do sada bezbroj puta!

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button