AktuelnoOlovo

Danas se navršava sedam godina od ubistva djevojke Arnele Đogić

U nedelju 26.februara 2023.godine rodbina i prijatelji tragično preminule Arnele Đogić okupili su se kako bi po ko zna koji put posjetili mezar i proučili Fatihu nikad prežaljenoj i dragoj kćerki,sestri i prijateljici Arneli Đogić.

Zbog obilnih snježnih padavina nisu bili u mogućnosti posjetiti i spomen obilježje i hajr česmu koju je podigla porodica i brojni dobri ljudi pored regionalnog puta Olovo-Han Pijesak .Spomen obilježje i hajr česma je podignuta da trajno opominje i čuva sjećanje na rahmetli Arnelu . Naime, hair česme su vid trajnog dobra od koga, uče nas vjerske knjige, onome u čije ime se podižu, teku sevapi sve dok se tim dobrom koriste ljudi.

Na ovu bolnu sedmu godišnjicu najteže je članovima porodice koji svaki dan žive sa istinom da njihove Arnele više nema dok će ovaj grad njegovi stanovnici i svi koji su je poznavali Arnelu zauvijek pamtiti i sjećati se po dobroti i toplini kojom je zračila.

Njene nevine godine tek su spoznavale život koji je tragično prekinut, samo zato što je vjerovala u dobro u ljudima, koji ga nikad u sebi nisu imali.

Njen mladi život ugasili su Avdija Selimović i Muriz Brkić, dželati koji su tada 24-godišnju Arnelu na nezabilježeno svirep i brutalan način usmrtili, a zatim njeno tijelo bacili niz 70 metara duboku liticu.

Njima je izrečena je presuda od po 40 godina zatvora.

Radio Olovo/A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button