AktuelnoHumanitarne akcijeVijesti iz BiH

BHRT i Pomozi.ba pokreću kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

Potresne slike koje su proteklih sedmica preplavile svjetske medije ukazuju na to da će pomoć biti potrebna i narednih mjeseci, te da humanitarne akcije moraju biti kontinuirane.

Od 01.03. do 16.03. kampanju možete podržati uplatom na račune Pomozi.ba ili pozivom na broj 17006, a

16.03. na pozive gledatelja u emisiji Teleton na BHT1 javljat će se poznate ličnosti iz javnog života BiH.

BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati posebni program u kojem ćemo sadržajima ukazati na ljude u potrebi, promovirati humanitarne akcije koje su do sad provedene i udruženja i pojedince koji su u njima sudjelovali. Program će trajati od 20:00 do 23:00 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za postradale, te ćemo na taj način okončati kampanju koja će trajati šesnaest dana.

Ovim putem također apeliramo na sve privredne subjekte i pojedince iz javnog života da budu pokrovitelji ili partneri ovog projekta, te da u skladu s mogućnostima izdvoje unaprijed ili direktno u programu određenu sumu novca, sudjeluju u programu, a sve s ciljem da bi se ukupna pomoć uvećala. Pozivamo vas da svojim autoritetom i učešćem pomognete ovu humanitarnu akciju.

Da bi pomoć što prije stigla do unesrećenih odlučili smo da pomoć ide direktno na račune udruženja Pomozi.ba. Iz istog razloga koristit ćemo humanitarni broj telefona 17006. Da bismo dosegnuli do što većeg broja građana Bosne i Hercegovine BHRT će bez naknade omogućiti svim televizijskim i radijskim kućama da preuzimu ovaj program, a portali će to moći učiniti putem linka sa zvaničnog YouTube kanala BHRT-a na svojim platformama.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button