AktuelnoOlovo

POLICIJSKE SLUŽBENICE PS OLOVO UZ PODRŠKU KOLEGA U AKCIJI PROMOCIJE PREVENTIVNIH PREGLEDA ŽENA KAO VIDA BORBE PROTIV KARCINOMA DOJKE

Odsjek za edukaciju Uprave policije MUP-Ze-do kantona u saradnji s Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, te udruženjem “Mreža policijskih službenica” u povodu 8.marta Međunarodnog dana žena, organizirao je aktivnosti na planu podizanja svijesti o značaju ranog pregleda žena i eventualnog ranog otkrivanja karcinoma dojke.

U skladu s tim policijske službenice PS Olovo danas su, uz podršku kolega, dijelile promotivni material i razgovarale sa našim ženama na ovu temu.

  • Projekat pod nazivom “Preventivni program ranog otkrivanja promjena na dojkama” provodimo evo i na našem području i drago nam je da ovim aktivnostima možemo doprinijeti podizanju svijesti o važnosti prevetivnih pregleda. Akcija evo uspješno teče i naše sagovornice pozitivno su prihvatile ovaj naš današnji program i angažman – kazala je u izjavi za naš radio Ajla Karamuratović  policijska službenica PS Olovo.

Treba još napomenuti da ovaj program na području Zeničko-dobojskog kantona sufinansira italijanska Agencija za kooperaciju I razvoj (AICS) u cilju pronalaženja optimalnih rješenja u okviru promocije preventivnih pregleda za žene.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button