AktuelnoCentar za kulturuObrazovanjeOlovo

U Olovu zvanično počela sa radom igraonica za djecu “Mali umjetnici”

U prostoru Općine Olovo u ulici Bosanskoj  ponovo je počela sa radom igraonica „Mali umjetnici“.Podršku u otvaranju radionice pružila je Općina Olovo i Biro za zapošljavanje Olovo.Priliku za zaposljenje dobila je Alma Softić koja je nosilac ovog projekta i osoba koja će svakodnevno raditi sa djecom dok je priliku za volontiranje dobila Almina Huseinović diplomirani psiholog .

Predstavnik Općine Olovo Safet Kulo svojim dolaskom je u ime Općine Olovo i Općinskog načelnika Đemala Memagića istakao nastavak podrške u održivom radu igraonice koja će biti svojevrsna premosnica do otvaranja obdaništa za djecu koje je planirano u zgradi Doma kulture.

Kako nam je kazala gospođa Softić igraonica je namijenjena djeci uzrasta od 2,5  do 6 godina i radit će  u dvije smjene od devet do pet sati poslijepodne.Nakon provedene ankete igraonicu trenutno posjećuje 40 dječaka i djevojčica .

Zainteresovanost roditelja za boravak djece u igraonioci trenutno je zadovoljavajuća jer brojni roditelji koji su zaposleni obradovani su ponovonim pokretanjem  igraonice čiji rad je prekinut u vrijeme pandemije.

Svečano, zvanično otvaranju radionice pored brojnih mališana i roditelja uljepšao je i rođendan dječaka Haruna koji je sa drugarima podijelio rođendansku tortu.

Hanka Rotić je majka dvije djevojčice koje rado posjećuju igraonicu jer su kako kaže najviše oduševljene igrom i druženjem sa djecom.Rad igraonice upotpunjuje i zabava u obližnjem dječijem parkiću koji je od danas bogatiji za dvije nove ljuljaške.

Igra ,zabava i edukacija je ono što trenutno igraonica može ponuditi što je prema mišljenju brojnih roditelja izuzetno korisno za djecu ali i od velike pomoći za roditelje sa jednim ili više djece uzrasta do šest godina.

Sve informacije o radu igraonice roditelji razmjenjuju putem viber grupe kao i na facebook stranici Mali umjetnici,link je ispod,

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089665224878

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button