AktuelnoHumanitarne akcijeOlovoZdravlje

U Olovu održana još jedna uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Danas je u prostorijama Osnovne škole u Olovu održana  četvrta po redu ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi trajala je u periodu od 8 i 30 do 16 sati.Crveni križ Olovo u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu F BiH organizator je ovoga, sada već tradicionalno, jednomjesečnog dešavanja u našem gradu a često i više puta. Već za idući mjesec najavljena je vanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

To nam je u razgovor za naš radio i portal potvrdio i sekretar Crvenog Križa Olovo, Ferid Hadžiabdić koji je naglasio da su informisani od strane Zavoda za transfuzijsku medicinu F BiH da je posljednjih mjeseci izražen nedostatak zaliha krvi ( A+ i nulte krvne grupe).

Prema onome što smo čuli od dr. Čampare iz Zavoda za transfuzijsku medicinu F BiH, jedna doza darovane krvi potencijalno spašava više života.
Današnjoj akciji odazvalo se 22 davaoca, od kojih je 17 nakon ljekarskog pregleda darovalo krv.

Muhamed Pašalić kaže da krv daruje već deseti put iz humanih razloga, da bi pomogao nekome… I to je ono sa čime su se složili i svi ostali davaoci.

Radio Olovo / Nerma Sirćo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button