AktuelnoKulturaOlovoVijesti iz BiH

BILI SMO I NA 34. INTERNACIONALNOM SARAJEVSKOM SAJMU KNJIGA I UČILA 2023

Ovog vikenda posjetili smo 34. Sajam knjiga u Sarajevu. Organizator ovog događaja je KJP Centar Skenderija – Sarajevski sajam i Programski savjet Sajma knjiga. Sajam knjiga  održava se u periodu od 12. do 17. aprila 2023. godine, u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić”, pod motom “AUTORSKA PRAVA I SLOBODE”.  Osim izuzetno velikog izbora knjiga za svačiji ukus, i za sve generacije, na ovom događaju možete očekivati i predavanja, okrugle stolove, izložbe…
Razgovarali smo sa jednim od autora, Azizom Fišom, o Sajmu knjiga, o njegovim knjigama, i o tome što je bio razlog da počne pisati,obzirom da je po struci dip.ing.saobraćaja.

 U vrlo kratkom vremenskom periodu napisao je i objavio deset knjiga. Teme Azizovih knjiga su uglavnom ratne tematike, jer kako on kaže istina treba da izađe na vidjelo. I sam je bio učesnik rata, bio je i organizator otpora.

Tako da, u svojim knjigama, može pružiti istinu mlađim generacijama iz prve ruke. Nama je posebno bila zanimljiva njegova autobiografska knjiga “Kako sam pobijedio rak”, koju smo i dobili na poklon. U njoj opisuje taj težak period u svome životu, i načine liječenja alternativnom medicinom.

Ovdje možete poslušati reportažni zapis ,Razgovarali smo i sa predstavnikom Izdavačke kuće “Only Smily”  iz Niša, koji su nam poručili da svako dođe, jer za svakoga može se pronaći ponešto. To su nam rekli i brojni posjetitelji, koji redovno posjećuju Sajam knjige. U svakom slučaju uživali smo, to je nešto što vrijedi posjetiti.

Radio Olovo/Nerma Sirćo

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button