AktuelnoKulturaOlovo

Maturanti MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo sa profesorima posjetili vjerske objekte u Olovu

Maturanti MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” Olovo sa prof islamske vjeronauke Mehic Ibrahimom i prof. Smailhodzic Emirom danas su posjetili vjerske objekte u Olovu džamiju ,tekiju i katoličku crkvu. Cilj današnje posjete vjerskim objektima je upoznati se sa onim što je sastavni dio bosanskohercegovačke kulture i tradicije, razvijanje osjećaja razumijevanja i poštivanja drugog i drugačijeg.

-Ovo je već tradicija da sa učenicima završnih razreda posjećujemo sakralne objekte u nasem gradu. Hvala fra Iliji, koji je danas opravdano odsutan ali je otvorio crkvu.Naš domaćin u džamiji je bio glavni imam Esad ef. Pepić koji se zahvalio profesorima i učenicima i pohvalio ovakve aktivnosti. U nakšibendijskoj tekiji dočekao nas je domaćin Sead Sejo Mešić .Uz čaj i razgovor Sead nas je upoznao sa aktivnostima tekije i ukazao na važnost odgoja i morala kao najbitnijeg segmenta u cjelokupnom radu tekije,kazao je za naš radisjki portal prof.Ibrahim Mehić.

Kao i svake godine do sada učenici su bili obradovani i zadovoljnji današnjom posjetom vjerskim objektima u Olovu jer je ovo aktivnost koju svake godine provodi MSŠ Olovo kao dio plana školskog odgoja i obrazovanja.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button