AktuelnoPrivredaTurizamVijesti iz ZDK

MINISTAR VINKO MARIĆ U POSJETI “MALAK FARMI” KOD KAKNJA KOJA POSTAJE TURISTIČKA HIT DESTINACIJA

Na brežuljcima sela Zajezda iznad Kaknja, nalazi se jedna od najekskluzivnijih i najneobičnijih farmi u koju je grupacija “Malak” investirala preko deset miliona konvertibilnih maraka.

Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, sa direktorom farme, Nedžminom Begićem, razgovarao je o modalitetima saradnje sa resornim ministarstvom, kako bi se unaprijedili proizvodno-turistički potencijali farme koja posljednjih godina doživljava pravi turistički “bum”.

– Izuzev farme goveda, ovdje su tri mini-fabrike u kojima se proizvode mesni i mliječni delikatesi. Pored voćnjaka, turisti mogu vidjeti jelene-lopatare, nojeve, zečeve, magarce, konje i druge egzotične životinje koje su zanimljive turistima – objašnjava Vinko Marić.

Direktor “Malak” farme kaže da izuzev restoranske usluge imaju smještaj za spavanje, adrenalin park, dječije igralište i mnoštvo sportskih sadržaja.

– Na farmi proizvodimo mlijeko, meso, jaja, med i povrće. Sa kantonalnim Ministarstvom poljoprivrede imamo korektnu saradnju i obostrani interes nam je da ovaj projekat postane još ekskluzivniji – kaže Nedžmin Begić.

Malak Farma posluje pod sloganom: “Bili Jednom Seljak, Mljekar i Mesar”, a u Bosni i Hercegovini su prisutni posljednjih deset godina.

Pres služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button