AktuelnoObrazovanjeOlovo

OŠ “Hasan Kikić” Solun realizovala projekt “Povećanje čitalačke pismenosti učenika osnovnih škola u ZDK”

Pedagoški Zavod ZDK iz  Zenice u saradnji sa Rotary Klub-om Zenica na području ZDK realizuje projekt u kojem u posljednjih godinu dana učestvuju  škole  u Kaknju, Brezi, Varešu i Olovu.

Projekt koji nosi naziv  “Povećanje čitalačke pismenosti učenika osnovnih škola u ZDK” realizovan je u OŠ Hasan Kikić u Solunu,općina Olovo.

Certifikate za uspješan doprinos realizaciji projekta dobile su nastavnica Alisa Kovačević Vrević i učiteljica Armina Džakmić.

Naša škola je obradovana ovim projektom koji je pored naših redovnih aktivnosti unio novu energiju i dodatno zainteresovao naše učenike za čitanje.Tokom proteklih mjeseci naša nastavnica Alisa i učiteljica Armina zajedno sa učenicima vrijedno su radile i nastojale potaknuti učenike na stvaralački rad i razvijanje kreativnosti kod djece,kazao je za naš radio i portal Adis Jamaković direktor škole.

-Imali smo priliku prisustvovati priredbi kroz koju su nam nastavnici i učenici pokazali dio realiziranih aktivnosti na projektu. Donirali smo knjige za lektiru za školsku biblioteku i nagradili troje najaktivnijih učenika.Kreativnost učenika se najbolje vidi iz njihovih radova,kazala je Mensura Beganović u iz Rotary kluba Zenica.

U fotogaleriji pogledajte kako je to bilo na svečanoj priredbi kao i kreativne radove koje su pripremili učenici koji su učestvovali u projektu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button