AktuelnoPrirodne nepogodeVijesti iz BiH

Predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa poljoprivrednicima s područja USK-a

Predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u okviru drugog dana službene posjete Unsko-sanskom kantonu održali su sastanak s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača kao i veterinarima i predstavnicima veterinarskih stanica s područja ovog kantona.

Proglašenje stanja prirodne nesreće u gradovima Bihać, Bosanska Krupa i općini Sanski Most nije spriječilo dolazak značajnog broja poljoprivrednih proizvođača, predstavnika poljoprivrednih udruženja i veterinara. 

Programe Ministarstva izložili su Bešćo Alibegović, pomoćnik ministra za poljoprivredu i prehrambenu industriju, Nijaz Brković, pomoćnik ministra za ruralni razvoj i savjetodavne službe, Josip Jukić, pomoćnik ministra za poljoprivredna plaćanja i Kenan Muratović, pomoćnik ministra za veterinarstvo.

U opširnoj diskusiji poljoprivredni proizvođači delegirali su brojna pitanja iz oblasti dodjele i upravljanja poljoprivrednim zemljištem, dodjele novčanih podrški, dodjele veterinarskih područja, kao i razvoju poljoprivredne strategije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Održani su i odvojeni sastanci predstavnika federalnog i  kantonalnog ministarstva iz oblasti vodoprivrede s predstavnicima područnog Ureda Agencije za vodno područje rijeke Save u Bihaću s  akcentom na trenutnu situaciju u Unsko-sanskom kantonu koji je pogođen poplavama kao i mogućnostima poduzimnja adekvatnih mjera u narednom periodu.

Na odvojenom sastanku razgovarano je i o unapređenju oblasti šumarstva, s posebnim naglaskom na uvođenje novih tehnologija u gazdovanju šumama i prilagođavanju propisima iz oblasti šumarstva kao i aktivnostima na potpisivanju novih desetogodišnjih ugovora za upravljanje posebnim lovištima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Navedenom sastanku prisustvovali su Kemo Kadrić, šef Odsjeka za upravljanje šumama i lovstvo Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Zihnet Muhić, direktor Federalne uprave za šumarstvo, Suad Hrnjica, predstavnik Kantonalnog ministarstva za šumarstvo, Tomica Grbić, direktor Kantonalne uprave za šumarstvo,  Šerif Kaljiković, direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“ i Denis Burzić, tehnički direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button