AktuelnoOlovo

Privremeno obustavljena potraga za Hamidom Ferhatovićem bit će nastavljena sutra

Četvrti dan na području Čuništa, u općini Olovo, traje potraga za nestalim Hamidom Ferhatovićem. Uprkos izuzetnim naporima gorskih spasilaca, mještana, lovaca i mnogih drugih učesnika, potraga nije dala rezultate. Zahvaljujući angažmanu velikog broja ljudi uspjelo se pretražiti zaista široko područje, ali nažalost bezuspješno. Juče je vršeno i snimanje terena dronom, a snimci će iznova biti pregledani i analizirani ,saopštili su iz GSS Zavidovići.

Prema planu gorske službe spašavanja danas je planiran ponovni izlazak potražnih pasa na teren, dok se angažman spasilaca u potrazi privremeno obustavlja dok ne dobiju nove informacije koje bi mogle usmjeriti potragu,kažu u GSS Zavidovići.

Kako nam je saopštio Kemal Hodžić iz CZ Olovo od početka potrage osoblje CZ u saradnji sa predstavnicima MZ koordinira i pruža potrebnu podršku koja će biti nastavljena tokom narednih dana sve do okončanja potrage.MUP ZDK CZ Olovo ,predstavnici GSS Zavidovića i ostalih gradova zajedno sa lokalnim stanovništvom ,udruženjem lovaca i dobrovoljcima su u stalnom kontaktu i u koordinaciji su i danas nastavili potragu na terenu.

Ukoliko imate saznaja ili korisne inf.možete kontaktirati 122 PS Olovo,CZ Olovo 123

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button