AktuelnoOlovo

Potraga za nestalim Hamidom Ferhatovićem bez rezultata

Danas je sedmi dan odkako se gubi svaki trag nestalom Hamidu Ferhatoviću iz Čuništa ,općina Olovo koji je posljednji put 30.maja ove godine otišao od kuće u pravcu šume i više se nije vratio.

Danas smo razgovarali sa Dželilom Sokolarom komšijom i prijateljem porodice nestalog koji je kontak osoba i koordinator potrage od prvog dana.

Dželili nam je kazao da  nakon pronalaska predmeta odnosno sjekire u šumi u subotu 3.juna 2023.godine koja je od strane policije  izuzeta i predmet je vještačenja ,drugih tragova nema.

Dok se čeka nalaz vještačenja i konkretniji koraci nadležnih istražnih policijskih organa, danas u potrazi učestvuje samo on i nekoliko komšija.

-Danas idemo ponovo do rijeke Krivaje ,tražili smo i pomoć raftera ali oni čekaju zahtjev nadležnih.Pokušavamo da učinimo sve što je u našoj moći ,kaže Dželil.

Porodica ,komšije i prijatelji neće odustati od potrage za Hamidom Ferhatovićem u tome će potražiti pomoć svih instanci,kaže Dželil.

Podsjećamo do prije dva dana komšije ,sugrađani kao i oko 200 spasilaca Gorskih službi spašavanja Zavidovići i Sarajevo , susjednih opština te pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bezuspješno su pretraživali teren. Psi tragači danima su se vrtjeli u krug, odnosno, konstantno su tragovi vodili na dvije lokacije gdje je poznato da je bio ali bezuspješno.Pretražen je širi lokalitet oko Čuništa, osim ljudstva i potražnih pasa, teren je pretraživan i dronovima.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button