AktuelnoOlovoVijesti iz ZDK

DELEGACIJA VLADE ZDK U RADNOJ POSJETI OPĆINI OLOVO

  Kako smo to i najavili u našem programu i na našim internetskim portalima, danas u radnoj posjeti Općini Olovo boravila je delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, predvođena premijerkom Amrom Mehmedić.

   Goste je ispred zgrade Općine Olovo dočekao načelnik Đemal Memagić sa saradnicima, a radni sastanak održan je u Sali Općinskog vijeća.

Prvi čovjek Općine Olovo – načelnik Đemal Memagić upoznao je premijerku i ministre sa aktuelnim stanjem  Olovu, projektima i planovima razvoja, zatraživši i od novog saziva Vlade ZDK podršku i nastavak saradnje na planu realizacije aktuelnih i planiranih projekata. Posebno se, pri tom,  osvrnuo na završetak i uspostavu industrijske zone, projekat dodatnog uređenja turističkog kompleksa „Zeleni Vir“ sa smještajnim kapacitetima i novom infrastrukturom, te na potrebu da se gazdovanje olovskim šumama uokviri u sistem koji lokalnu zajednicu neće tretirati samo kao puku sirovinske bazu.

Bilo je riječi i o završetku projekta bazena u Solunu, rekonstrukciji područne OŠ u Olovskim Lukama, poslovanju „Aquaterma“ i planovima u oblasti banjskog turizma, kao i završetku projekta izgradnje gradskog dječijeg obdaništa u Olovu.

Premijerka Amra Mehmedić istakla je čvrsto opredjeljenje Vlade ZDK da  bude partner svim lokalnim zajednicama, pohvalivši napore i iskorake koje je Olovo napravilo u smjeru funkcionalne, uređene i perspektivne životne sredine. Uz sve nabrojane projekte premijerka je podsjetila i na milionski vrijedan projekat izgradnje mosta na Krivaji, u mjestu Boganovići, na regionalnom putu Olovo-Zavidovići koji se finansira sredstvima ZDK.

Ministri su pojedinačno, svako iz svog resora, u svom obraćanju, potvrdili spremnost da budu partneri u svim budućim projektima koji idu u pravcu prosperiteta Općine Olovo.

Nakon sastanka delegacija vlade ZDK, zajedno sa domaćinima, obišla je Gradsku biblioteku i prostor Doma kulture gdje teku radovi na izgradnji već pomenutog gradskog dječijeg obdaništa. Podsjećamo, u realizaciji ovog projekta također značajno participira Kanton, odnosno nadležno Ministarstvo obrazovanja.

Na kraju posjete premijerka Mehmedić, govoreći za program našeg Radija, istakla je zadovoljstvo što je, zajedno sa ministrima, danas boravila u Olovu i što je sam sadržaj posjete potvrdio zajedničko opredjeljenje i Općine i Kantona da nastave raditi na prosperitetu ove lokalne zajednice.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button