AktuelnoOlovoSport

U Sportskom centru Olovo na pripremama za Evropsko prvenstvo boravi ženska juniorska (U-18) reprezentacija Bosne i Hercegovine

U Sportskom centru Olovo ovih dana  mlade bh. košarkašice svakodnevno vrijedno treniraju  pod selektorskom palicom  Dragane Svitlice  i Merhunise Omerović pomoćne trenerice. 

 O boravku u Olovu i predstojećem Evropskom prvenstvu u Bugarskoj  Dragana Svitlica selektorica ženske juniorske (U -18) reprezentacije Bosne i Hercegovine odvojila je par minuta i govorila  za naš radio i portal.

-Ovdje su ljudi stvarno fenomenalni prema nama.Jako su ljubazni ,susretljivi i pomažu nam u svemu gdje mogu pomoći da pripreme teku u što boljoj atmosferi.Djevojke daju svoj maksimum u ovom momentu ,trudimo se da iz priprema izvučemo što više i da napravimo što bolju priču.Nadamo se da će to na kraju biti dobar rezultat. U ekipi vlada dobra atmosfera i potrudit ćemo se da se pokažemo u što boljem svjetlu.To je najbolji put i način da napravimo nešto lijepo i ako Bog da, da to bude dobra promjena koja će se odraziti na žensku košarku u BiH u smislu većih ulaganja i podrške ovoj djeci i otvaranja vrata na putu  za dalje.Ovom prilikom se zahvaljujemo Timi Džebo iz Olova koja je ovih dana došla da nam bude podrška .Bila je to prilika da djevojke upoznaju jedno od najvećih imena ženske košarke  pored naše Razije Mujanović i  iskusne košarkašice Merhunise Omerović koja svoje bogato iskustvo u radu sa djecom prenosi i ovdje .Svako od nas daje svoj maksimum da budemo promjena koja će biti pozitivna.Hvala Općini Olovo i kompaniji “Alma Ras” koji su nam u ovim pripremama bili velika podrška,kazala je na kraju razgovora selektorica Dragana Svitlica.

Izjava je u novoj epizodi našeg podcasta na linku ispod,

Sportski centar koji je u sastavu JU Centar za kulturu,sport i informisanje Olovo prilagodio je sve svoje usluge i termine održavanju treninga mladih bh. košarkašica kako bi imale što bolje uslove za treniranje i pripreme.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo B divizije održava se u Bugarskoj od 30. juna do 9. jula. Reprezentacija BiH nalazi se u grupi B sa selekcijama Irske, Velike Britanije i Norveške.

Radio Olovo /Amira Milunić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button