AktuelnoVijesti iz ZDK

ZA PROJEKTE IZ OBLASTI NAUKE, KULTURE, SPORTA, MLADIH I INFORMISANJA SREDSTVA U IZNOSU OD 306.000 KM

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas je potpisano 77 ugovora o finansiranju odobrenih projekata iz finansijskih sredstava Ureda premijera, a radi se o projektima iz oblasti nauke, kulture, sporta, mladih i informisanja. Korisnici ovih sredstava su neprofitne organizacije, sportske organizacije i udruženja te mediji.

Premijerka Amra Mehmedić navela je da su za ovu namjenu opredijeljena sredstva u iznosu od 470.000 KM, a da su danas potpisani ugovori u vrijednosti 306.000 KM. Najavila je da će u narednih mjesec dana sredstva biti i uplaćena svim aplikantima koji su potpisali ugovore.

-Vodili smo računa da aplikanti koji su se javili po ovom javnom pozivu ne koriste sredstva sa drugih resornih ministarstava, na kojima su, također, planirana sredstva za nevladine organizacije. Ne želimo duplicirati, kako bismo stvorili bolje uslove da svaka nevladina organizacija, koja ima kvalitetan projekat, aplicira za sufinansiranje od strane Vlade ZDK – kazala je premijerka Mehmedić.

Kada su u pitanju projekti informisanja, napomenula je da je prvi put ove godine omogućeno da se, pored privatnih medija, na konkurs prijave i mediji koji su organizovani kao javne ustanove ili javna preduzeća, tako da je od ukupno 200.000 KM, koliko je planirano za medijske projekte, ovim medijima opredijeljeno 70.000 KM.

Na javni poziv bilo je pristiglo 150 prijava, a ugovori su potpisani sa 77 aplikanata koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva podijeljenog na pet LOT-ova.

Press služba ZDK

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button