AktuelnoOglasiVijesti iz BiH

Velika akcija u Drvosječi: Certificirani pelet sa besplatnom dostavom bilo gdje u BiH

Vreli ljetni dani ljudima stvaraju potrebu za odmaranjem i rashlađivanjem od visokih temperatura koje će, prema procjenama stručnjaka, ovo ljeto u Bosni i Hercegovini biti rekordno visoke. Koliko god sada temperature bile visoke, ne smijemo zaboraviti i na niske temperature i trenutke kada treba zagrijavati a ne rashlađivati svoje tijelo.

Upravo u ovom ljetnom periodu su najniže cijene ogrijeva. Tom prilikom, u Drvosječi su lijepo vrijeme iskoristili za akciju peleta po kojoj je prevoz peleta i iscijepanog drveta besplatan za sve gradove u BiH.

O tome kakva je to akcija, za naš portal govori menadžer kompanije Drvosječa, Helać Muhamed.

“U našoj kompaniji je trenutno u toku akcija na osnovu koje kupci iz bilo kojeg grada Bosne i Hercegovine mogu nabaviti ENplus certificirani drveni pelet po sezonskoj cijeni koja je aktuelna u našoj kompaniji i to uz besplatan prevoz gdje god se oni nalazili u BiH. Akcija također važi i za iscijepano drvo koje imamo u svojoj redovnoj ponudi. Akcija traje do isteka zaliha te samim tim preporučujemo građanima da pelet i općenito ogrijev nabave što prije kako bi uštedili značajan iznos novca”, poručuje menadžer kompanije Drvosječa Helać Muhamed.

Kako se pelet možemo reći nedavno pojavio na našem tržištu, zbog velike potražnje a u trci za većom zaradom, mnogi privrednici pelet često proizvode od veoma loše sirovine odnosno drvenog otpada razne vrste. Oni koji su koristili pelet za zagrijavanje domova sigurno su se susretali sa problemima sagorijevanja lošeg peleta, zatim sa formiranjem šljake u ložištu peleta, sa zaustavljenjem pužnice u kotlovima na pelet i sa gašenjem peći. Sam komformitet korištenja peleta, automatizam daljinskog ili vremenskog paljenja i gašenja je jedan od razloga zašto je pelet tako popularan. Potrošač očekuje da je peć već upaljena kad se vrati sa posla i da mu dom bude zagrijan a ne da se peć sama ugasi ili da mora prečesto čistiti peć.

Da li se građani mogu sa takvim problemima susresti kada je u pitanju ENplus certifikovan pelet?

“Prilikom korištenja nekvalitetnog peleta se dešavaju slučajevi da se od pepela formira i čvrsti sloj ili takozvana šljaka koja može da začepi dotok zraka i uzrokuje nepravilan rad i gašenje peći na pelet. Nekvalitetan pelet često ne postiže ni željenu temperaturu u peći i potrošnja je puno veća od kvalitetnog peleta. Dakle, nekvalitetan pelet, odnosno necertificiran, se puno više troši ma koliko možda bio i jeftiniji od certficiranog. Sve su to stvari koje se kod certifikovanog peleta ne bi trebale dešavati. Cijeneći naše iskustvo i dugogodišnje postojanje, nastojimo građanima ponuditi isključivo najkvalitetniji pelet sa kojim neće imati takvih problema. Upravo takav pelet je pelet koji mi i imamo u ponudi a to je ENpluscertificirani pelet”, savjetuje Helać.

U proteklih par godina se dosta domaćinstava okrenulo zagrijavanju svojih domova uz pomoć peleta pa se tako i dosta povećala potražnja za peletom. Tako se i povećao broj fabrika od kojih je svega nekolicina certificirana. Sve je to dovelo do stanja na tržištu da samo mali broj fabrika proizvodi uredno deklarisan i kvalitetan pelet.

Koji je Vaš savjet građanima kada je u pitanju kupovina peleta za njihova domaćinstva?

“Savjetujemo građanima da ne kupuju pelete iz “divljih” fabrika jer tu ne postoji nikakav proces kontrole niti inspekcije dok u slučaju ENplus certifikovanih kompanija postoji više inspekcija koje se provode unutar jedne poslovne godine. Dakle, kupovinom ENplus peleta kupuje se kvalitet ali i sigurnost. ENplus nije jedini standard koji predviđa kvalitet ove vrste robe. Globalni FSC standard, kojim rukovodi Vijeće za nadzor šuma, predstavlja garanciju da kompanija koja je nosioc tog standarda svoje poslovanje u oblasti drvne industrije izvršava sa posebnom pažnjom na kvalitet sirovine i gotovih proizvoda kao i na održivi razvoj šuma. S obzirom da je Drvosječa trenutno u Bosni i Hercegovini JEDINI ENplus certifikovani trgovac a da smo pored toga i nosioci FSC standarda – mi zasigurno svojim kupcima nudimo kvalitet i sigurnost pri kupovini peleta i općenito ogrjeva”, navodi Helać.

Akcijom je predviđen besplatan prevoz u čitavoj Bosni i Hercegovini. Prisutni ste dakle na cijelom bh. tržištu?

“Naša kompanija je teritorijalno prisutna u čitavoj Bosni i Hercegovini kroz svoje stalne distributivne centre u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banjoj Luci koji posluju tokom čitave godine. Jedini dio Bosne i Hercegovine koji nemamo pokriven stalnim distributivnim centrom jeste sjeverozapadni dio naše države odnosno Bosanska Krajina. To svakako ne utiče na isporuku ogrjeva jer naša kompanija i u taj dio naše države nesmetano i redovno vrši isporuke svojih proizvoda. Tu teritoriju sada snabdjevamo preko našeg sezonskog distributivnog centra. Trenutno smo u potrazi za adekvatnim prostorom na tom području gdje bismo mogli otvoriti stalno predstavništvo koje bi radilo tokom svih 12 mjeseci u godini i na taj način dalo građanima Krajine pouzdano mjesto za nabavku ogrjeva”, najavio je Helać.

Kompanija Drvosječa posjeduje vozni park od 63 teretna vozila kojima vrše isporuku ogrjeva svojim kupcima

Pored kvalitetnih i certificiranih proizvoda, u Vašoj ponudi nudite i mogućnost kupovine na rate za penzionere. Koja je procedura da se ogrjev kupi na rate?

“Za pripadnike treće dobi odnosno penzionere u našoj redovnoj ponudi se nudi i mogućnost kupovine ogrjeva na rate. Tako penzioneri sa teritorije čitave naše države, iz oba entiteta, u našoj kompaniji mogu poručiti ogrjev koji će platiti na rate. Sve što je potrebno je lična karta i posljednji ček od penzije i penzioneri mogu kupiti ogrjev na odgođeno plaćanje do čak 10 rata”, pojašnjava Helać.

Ne dajte da Vas zavaraju vrele temperature! Požurite i riješite glavno pitanje koje dolazi zajedno sa zimom poručivanjem Vašeg ogrjeva pozivom na besplatni info broj Drvosječe 080 02 02 01 ili kontaktiranjem putem emaila info@drvosjeca.ba.

Drvosječa garantuje najbržu isporuku u BiH te je od momenta narudžbe potrebno svega par dana da poručeni ogrjev bude ispred Vašeg doma.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button