AktuelnoCentar za kulturuHistorijaKulturaOlovo

Prigodnim programom u Kamensku je danas obilježen 1. avgust Dan šehida Kamenska

U Kamensku je danas obilježen 1. avgust Dan šehida Kamenska najdražih sinova naše domovine.Nakon intoniranja himne BiH prigodan program pripremila su djeca ,učenici osnovne škole podsjećajujući na imena svih šehida koji su poginuli braneći svoj dom i domovinu.

Prisutni članovi porodica šehida, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Olovo,saborci ratni vojni invalidi ,rodbina, mještani i prijatelji ali i porodice koje žive van granica BiH odnosno dijaspore Švedske, Njemačke i Italije proučili su Fatihu i položili cvijeće na centralno spomen obilježje šehidima Kamenska te posjetili mezare šehida koji su ukopani u haremu džamije u Kamensku.

-Spomenuli smo naše šehide koji su namu amanet ostavili domovinu i slobodu.Danas je to vrijeme kad smo sa njima.Oni su naš ponos i na ovaj način ih čuvamo od zaborava ,kaže Ahmet Rizvanović RVI.

Podršku obilježavanju Dana šehida Kamenska pružili su članovi porodica šehida koji žive i rade van granica naše zemlje Mersudin i Mujo Musić i Fadil Alajmović.

Radio Olovo /A.M

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button