AktuelnoOlovoSport

NOVI AMBIJENT ZA NOVU SEZONU

   Svoju drugu prvoligašku sezonu NK “Stupčanica” otvara u nedjelju domaćom utakmicom na Dancu i to duelom sa renomiranim Zeničkim “Čelikom”. U utakmici za koju vlada ogromno interesovanje, ne samo domaće publike već i puno šire sportske javnosti, Stupčanica nastupa sa pozicije najprijatnijeg prvoligaškog osvježenja, odnosno kao tim koji je svoju debitansku prvoligašku sezonu završio u samom vrhu tabele.

  Prošlosezonski vicešampiom Prve lige Federacije već u prvom kolu ima zadatak potvrditi svoje namjere da i ove sezone u vrhu tabele kuca na vrata premier lige. Iste te namjere svakako ima i NK Čelik koji se želi vratati na staze stare slave.

Takmičarski uspjeh olovskog kluba, koji je u samo nekoliko godina iz kantonalne lige ZDK ušao u Drugu, a potom i Prvu ligu Federacije, prati i stalni uspon i poboljšanje tehničkih uslova za rad. NK “Stupčanica” nakon izgradnje i opremanja novih i modernih klubskih prostorija, uređenja travnjaka na Dancu, te modernizacije postojećih tribina, krenuo je ove sezone u veliko proširenje kapaciteta za gledaoce kroz izgradnju moderne montažne tribine uz rijeku Stupčanicu sa novih 900 stolica.

Danas smo obišli ovo gradilište gdje nakon podizanja tribinske konstrukcije duge 80 metara užurbano teku završni radovi na montaži stolica i ograda.

Nadležni su nam dozvolili da sa novih I još nezavršenih tribina bacimo pogled na stadion I približimo vam fantastičan pogled na Danac sa nove strane suprotne postojecim tribinama.

Uz ove uporedo su završeni i radovi na modernim pristupnim stazama novim tribinama koje također izgledaju i lijepo i funkcionalno.

Kupite na vrijeme karte za utakmicu NK “Stupčanica” – NK “Čelik” i vidimo se na Dancu u nedjelju 13.08. u 17:00 sati.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button