AktuelnoHumanitarne akcijeOlovo

U MUCI SE POZNAJU JUNACI – U NEVOLJI PRAVI PRIJATELJI

Kako smo to već objavili, u prošlosedmičnoj nesreći i požaru koji je izbio na njegoj porodićnoj kući u naselju Jasen, bez krova nad glavom ostao je naš sugrađanin Avdo Mašić. Svaka pa i ova nesreća mobilisala je humanost dobrih ljudi, a njih, hvala Bogu, kod nas nikada nije nedostajalo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odmah nakon nesreće organizacije i pojedinci stavili su se na raspolaganje, obišli ovu našu porodicu, pokrenuli ili najavili pokretanje akcija pomoći.Tako su se proteklog vikenda rodbina, komšije  i prijatelji porodice Mašić okupili na akciji čišćenja i uklanjanja izgorjelog krova I unutrašnjosti kuće u kojoj su potpuno izgorjeli radionica u prizemlju sa kompletnim alatom, kompletan namještaj i svo svo pokućanstvo.

Udruženje “Osmjeh Plus” prvo je pokrenulo akciju i objavilo brojeve računa za novčane uplate I pomoć. Općinski načelnik odmah je najavio vlastito i učešće Općine, porodicu Mašić obišao je i pomoć ispred Ministarstva za boračka pitanja ZDK obećao ministar Adnan Sirovica.

Stara narodna veli “U muci se poznaju junaci, u nevolji pravi prijatelji” !

Svoje novčane priloge možete uplatiti na ime Mašić Avdo-žr. 3389002554586772-br.računa40026435000- otvoren kod Unicredit Bank PJ. Olovo.

Svoje donacije možete uručiti i lično Avdi Mašiću u naselju Jasen bb. Olovo .

Njegov kontakt tel. je -061/294-371.

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button