AktuelnoHumanitarne akcijeNGO i udruženjaOlovo

Desetoj akciji CK Olovo odazvalo se 35 davalaca krvi

Posljednjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u petak 13.oktobra 2023.godine   odazvalo sedam žena i dvadesest i osam muškaraca svega,odnosno 35 davalaca i pri tome je prikupljeno 30 doza krvi.Dobrovoljnjim davaocima je uručeno šest zahvalnica, jedna za prvo darivanje Jusić Arnela, tri zahvalnice za 5 darivanje i dvije zahvalnice za 15 darivanje.

Akcija je i ovaj put organizovana u saradnji sa Zavodom za Transfuzijksu medicinu F BiH koji je predhodno uputio apel  građanima da su potrebne i prioritetne krvne grupe: A+ , A- i 0+ , ali i sve ostale krvna grupa su veoma poželjne.

Od višestrukih davalaca akciji su se odazvali Žunić Sevdo i Kućanin Elvedin sa 27 darivanja, Šenderović Nermin 29, Tanasić Damir 36, predsjednik CK Olovo Trakić Tajib 76 i sekretar CK Hadžiabdić Ferid 178 darivanja.

Zahvaljujemo se svima koji su odvojili svoje vrijeme i odazvali se našoj desetoj akciji u ovoj godini te tako ostvarili naš plan do sada sa 99%. Moramo se zahvaliti i našim volonterkama koje su sve to evidentirale, propratile i zabilježile,kaže se u inf iz CK Olovo.

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button