AktuelnoKultura

Predstava za djecu „Mrav i bukva“ premijerno u Dječijoj kući

U petak 20. 10. će u Dječijoj kući na Grbavici s početkom u 19 sati biti premijerno izvedena predstava „Mrav i bukva“ u režiji Maria Drmaća, a već sutradan s početkom u 11 sati bit će odigrana prva repriza.

Predstava „Mrav i bukva“ nastala je prema pripovijetki „Mrav i bukva“ Zvonimira Baloga u produkciji Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo“ Govori o odrastanju, poštovanju i ljubavi. Ukazuje na osnovne ljudske vrijednosti i na to da smo svi stvoreni sa svrhom. Ova predstava publici poručuje da niko nije manje ili više vrijedan i da svako ima svoju jedinstvenu ulogu u ovom svijetu. Baš tako i mali mrav može zaslužiti ljubav sasvim drugačije, velike bukve.

 

Interesantna i komična priča o nemogućoj ljubavi između zalutalog mrava i jedne nadobudne bukve namijenjena je djeci uzrasta od šest do 11 godina.

 

U predstavi igraju Matea Mavrak i Adis Omerović. Dramatizaciju predstave potpisuju Žaneta Trišić-Bajramović i Džejna Hodžić koja je radila i tekst songova, dok je autorska muzika songova prepuštena iskusnom dvojcu Hamdiji Salihbegoviću i Nedžadu Merdžanoviću. Za dizajn promo materijala pobrinuo se Almir Gusić.

 

Ulaznice je moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba i njihovim prodajnim mjestima BKC Sarajevo i Biletarnica Skenderija, Plato Skenderija.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button