AktuelnoPosao

Najpoželjniji poslodavac 2023: Pokrenuto najveće istraživanje u BiH!

Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i osvojite vrijednu nagradu – pametni sat Garmin Venu SQ2.

Kolektiv/ MojPosao.ba, vodeći portal za zapošljavanje u BiH, sedamnaestu godinu za redom organizuje najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u Bosni i Hercegovini.

Cilj istraživanja

Cilj istraživanja je istaknuti poslodavce koji brinu o svojim zaposlenicima i pružaju im povoljne radne uslove, potiču razvoj i edukaciju, te motivirati kompanije da unaprijede svoje odnose sa zaposlenicima.

Ovo istraživanje također ima za cilj poboljšati percepciju privatnog sektora kao poslodavca i potaknuti poslotražioce da razmotre mogućnosti zaposlenja u privatnom sektoru.

Kako učestvovati i osvojiti vrijednu nagradu!

Ispitanici u anketi navode one poslodavce kod kojih bi najviše voljeli raditi i otkrivaju razloge zbog kojih su baš oni zaslužili mjesto na njihovom popisu najpoželjnijih. Tako su u prošlogodišnjem istraživanju ispitanici kod poslodavaca najviše cijenili dobar odnos prema zaposlenicima, a potom i pozitivno radno okruženje. Kvaliteta proizvoda ili usluga i sigurnost zadržavanja posla također su bili važni kriteriji.

I ove godine svi mogu učestvovati u online istraživanju putem portala MojPosao.ba, a učesnike nagrađujemo vrijednom nagradom – pametni sat Garmin Venu SQ2. Istraživanje je otvoreno do kraja decembra.

Postanite Najpoželjniji poslodavac!

Brend poslodavca igra ključnu ulogu u privlačenju visokokvalificiranih talenata. Prema većini stručnjaka za regrutaciju, snažan brend poslodavca je presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. Istraživanja pokazuju da 61% kandidata mlađih od 40 godina uzima u obzir reputaciju kompanije pri odabiru posla.

Titula “Najpoželjniji poslodavac” privlači kandidate i potvrđuje postojećim zaposlenicima da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH. Ovo poboljšava zadovoljstvo zaposlenika i povećava njihovu produktivnost i motivaciju.

Zanima vas nalazi li se vaša kompanija na listi

“Najpoželjnijih poslodavaca”?

Učestvujte u ISTRAŽIVANJU i saznajte!

 

 

 

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button