AktuelnoVijesti iz ZDK

Održana Press konferencija u povodu predstavljanja novoimenovanog policijskog komesara

U sjedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici održana je press konferencija u povodu predstavljanja novoimenovanog policijskog komesara Uprave policije, Gazić Admira.

U uvodnom izlaganju komesar Gazić se predstavio prisutnim novinarima, te izjavio da je u kontaktu i razgovorima sa novoizabranim ministrom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Vračo Emirom potvrđena spremnost ministra i Vlade Zeničko-dobojskog kantona za ulaganje i opremanje Uprave policije materijalno-tehničkim sredstvima, te da u tom kontekstu očekuje dobru saradnju u narednom periodu.

Nakon kraćeg presjeka stanja sigurnosti za devet mjeseci tekuće godine, komesar Gazić je prezentirao i približio osnovne principe i pristupe koji će biti prisutni u radu policije Zeničko-dobojskog kantona, kao i prioritete u rukovođenju Upravom policije. Kako je potvrdio, u kratkom periodu je održao sastanke sa načelnicima policijskih uprava, te komandirima policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona na kojim je naglasio da od svih rukovodnih policijskih službenika zahtijeva profesionalan pristup u radu, zakonito i pravično postupanje prema svim građanima, te razvijanje dobrih međukolegijalnih odnosa.

Takođe su izneseni podaci o nedostatku broja policijskih službenika, te namještenika i državnih službenika, što znatno otežava rad Uprave policije.

U daljem izlaganju, komesar Gazić je najavio određene aktivnosti koje će Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona provoditi u narednom periodu na području iz svoje nadležnosti sa ciljem unapređenja stanja sigurnosti, te generalno unapređenja efikasnosti i profesionalnosti u svim segmentima djelovanja i postupanja policijskih službenika u okviru zakonom definisanih nadležnosti i ovlaštenja.

Po završetku press konferencije, komesar Gazić se zahvalio svim novinarima koji su prisustvovali istoj, te nakon što je odgovorio na određena pitanja novinara iskazao spremnost policije na brzom procesuiranju svih prijavljenih napada na novinare, kako bi se takvim slučajevima pristupalo krajnje ozbiljno i profesionalno, a svim novinarima i medijskim radnicima pružila maksimalna lična i imovinska sigurnost.

Odsjek za odnose sa javnošću,

analitiku i planiranje

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button