AktuelnoOlovo

ZAKAZANE REDOVNA I SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Općinsko vijeće Olovo svoju 20. redovnu sjednicu održat će u petak 24.11.2023.godine. Na Dnevnom redu, među 16.tačaka, naći će se i Nacrt Budžeta za 2024.godinu. U radnim dokumentima koji su, uz poziv na sjednicu, odaslati na adrese vijećnika i nadležnih Službi ovaj najvažniji finansijski okvir u formi Nacrta budžeta Općine Olovo za 2024.godinu predviđa iznos od 6.310.000,00 KM (šestmilionatristotine hiljada) što predstavlja povećanje za 2% ili za 110.000 KM u odnosu na ovogodišnji i još uvijek aktuelni budžet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz usvajanje prateće Odluke o izvršenju budžeta, te odluke o periodičnom izvršenju još uvijek aktuelnog budžeta za 2023.godinu, odnosno izvještaja o njegovom izvršenju za prvih 9.mjeseci, pred vijećnicima će se nači još neka važna pitanja i teme, te vam u nastavku na uvid dajemo kompletan Dnevni red XX. Redoven sjednice OV Olovo.

U povodu 25. novembra Dana državnosti BiH, odmah nakon završetka redovne, biti će održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća Olovo. U sklopu programa obilježavanja ovog značajnog datuma, nakon sjednice, na spomen obilježju šehidima i piginulim borcima na trgu „Senahid Bolić-Bolo“ biti će položeno cvijeće i odata dužna počast onima koji su u temelje domovine i slobode ugradili svoje živote.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button