AktuelnoEkologijaNGO i udruženjaOlovo

ZAŠTITA LOVIŠTA I DIVLJAČI NAJVAŽNIJI ZADATAK

LD”Tetrijeb” iz Olova i ove godine realizovalo je niz uspješnih projekata, te ovu 2023.godinu upisuju kao vrlo uspješnu. Posebno se to odnosi na aktivnosti iz oblasti zaštite lovišta i divljači u okviru kojih je izvršena nabavka i instaliranje u lovištima automatskih hranilica, te određenog broja lovačkih kamera. Također je izvršeno štampanje prigodnih lovačkih i ekoloških poruka i natpisa koji će biti postavljeni u lovištima.

LD “Tetrijeb” je ove projekte realizovalo zahvaljujući sredstvima koja su obezbjeđena kroz apliciranje na Javne pozive Općine Olovo, Ministarstava za Prostorno uređenje ZDK(Fond za okoliš), te jednim dijelom iz vlastitih sredstava. Projekati su se odnosili na nabavku i postavljanje -Pano -Postera sa porukama o važnosti divljači u našim šumama, kao i očuvanja ekološke svijesti.

Panoi su podijeljeni po Lovačkim sekcijama odnosno mjesnim zajednicama I biti će postavljeni na okupljalištima odnosno vidnim mjestima na području naše Općine, tamo gdje često borave izletnici,mještani,turisti i lovci.

Ovim putem se iz LD “Tetrijeb” zahvaljuju Općini Olovo i općinskom Načelniku na financijskoj pomoći, te pomenutom kantonalnom ministarstvu.

Uz pozdrav – Dobar pogled! Iz LD “Tetrijeb” Olovo žele Vam sretnu i uspješnu Novu Godinu.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button