AktuelnoOlovo

Upozorenje iz PS Olovo o zabrani upotrebe pirotehničkih sredstava

 S obzirom na predstojeće novogodišnje praznike, obavještavaju se građani općine Olovo, da je Zakonom o javnom redu i miru, zabranjena  upotreba, prodaja  i kupovina pirotehničkih sredstava i naprava  na javnom mjestu.

 

Napominjemo, da je Zakonom o javnom redu i miru, za upotrebu pirotehničkih sredstava  na javnom mjestu  propisna novčana kazna  u iznosu od  200 do 500 KM, a za prodaju  odnosno kupovinu pirotehničkih sredstava i naprava, novčana kazna u iznosu od  150 do 400 KM.

 

 Posebno obavještavamo roditelje da su usljed prekršajne ne odgovornosti maloljetnika, a zbog dužnog staranja o maloljetniku za ove vrste prekršaja odgovorni roditelji maloljetnika koji počini prekršaj, za što je propisana novčana kazna u iznosu od 100 do 300 KM.

 

U vezi naprijed navedenog, molimo građane  da se suzdrže od upotrebe, prodaje i kupovine navedenih sredstava, prije svega radi svoje lične sigurnosti kao i sigurnosti drugih građana. Policijski službenici PS Olovo, će preduzimati  sve potrebne mjere i radnje  u cilju  bezbjednosti i sigurnosti građana, kao i radnje na identifikovanju i sankcionisanju  eventualnih prekršilaca.

  S poštovanjem!

  KOMANDIR PS VIŠI INSPEKTOR Amir Džinić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button