AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovo

PROMOVISANA KNJIGA “SVJEŽI TRAGOVI” AUTORA VELIDA DŽINDE

Brojni su se olovljani okupili večeras u kino Sali Doma kulture da bi prisusustvovali promociji knjige “Svježi tragovi”autora Velida Džinde koja je nedavno izašla iz štamparije izdavačke kuće  “Dobra knjiga”.

O knjizi koja, na preko 400 stranica, čuva tragove osebujnog novinarskog I životnog iskustva Velida Džinde, nadahnuto su govorili eminentni recezenti akademik prof.dr. Muriz Spahić i emeritus prof.dr.Dželal Ibraković.

Promocijom je moderirao novinar Enver Šadinlija, a pojedine dijelove knjige publici je čitala Suada Husukić, ali i Velidov unuk Ibrahim. Za njega je autor kazao da je obećao da će nastaviti djedovim stopama i napisati svoju knjigu istog naslova kao nastavak životne staze ukoričene u životopisu njegovog djeda.

Obračajući se prisutnima autor je uzrazio vlastito zadovoljstvo činjenicom da stanovnici herojskog Olova nisu zaboravili njegov dvogodišnji angažman olovskog ratnog reportera, što zorno potvrđuje broj prisutnih na promociji. On se posebo zahvalio Jasminu Boliću sinu proslavljenog olovskog k-danta Senahida Bolića koji je kao predsjednik Udruženja boraca “Senahid Bolić Bolo” promociju uvrstio u program obilježavanja 30.godišnjice od Boline smrti.

Zahvalnost je odaslata i Centru za kulturu, sport I informisanje koji je obezbjedio prostor, ugodnu atmosferu, ozvučenje  i tehničku podršku ovom događaju.

Tonski zapis sa promocije poslušajte na linku ispod,

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button