AktuelnoMuzikaRadio Olovo

Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić objavili novi singl “Anxiety, My Old Friend”

Muzička saradnja Carlosa Plaze  i Senke Hodžić se nastavlja.

Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić (Carlos je iz Venecuele i živi u Kostariki više od 14 godina, dok Senka živi u Bosni i Hercegovini), a nastupamo pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow.

-Sretni smo što vam predstavljamo “Anxiety, My Old Friend”, naš novi singl koji je izašao na streaming servisima 25. januara 2024.godine ,saopštili su u najavi izlaska njihovog novog singla.

Tema pjesme “Anxiety, My Old Friend” formirala se nakon Senkinog i Carlosovog razgovora o pojavi anksioznosti i njenom uticaju na čovjekovo svakodnevno ponašanje. Stihovi inspirisani indie electro pop instrumentalom donose priču o specifičnom stanju nemira koje anksioznost donosi u ljudski um.

Kao i kod svih prethodnih singlova, pjesmu su zajedno napisali Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić, a Carlos je zaslužan i za produkciju, miks i mastering.

Prethodni singlovi “Blurrin’ the Lines”, “Careless Night”, “One More Minute”, “Shadows in the Water” i “Ocean on Fire”, predstavljeni su na radiju, televiziji i webu u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj, Kostariki, Venecueli, Čileu, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

 

Carlos Plaza

Senka Hodžić

 

 

 

 

 

 

 

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venecuelanski muzičar, kompozitor i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Senka Hodžić (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

U ovoj jedinstvenoj venecuelansko-bosanskoj muzičkoj saradnji spojeni su uticaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

Premošćujući okean i sedam vremenskih zona, uspjeli su stvoriti jedinstvenu ličnu, ali i geografsku muzičku vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, te su tako dokazali da hiljade kilometara razdvojenosti ne znače ništa. Njihov projekt je muzički spoj Venecuele i Bosne kakav se nikada prije nije dogodio.

Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju muziku ovoga puta donosi široj publici.

 

PREUZMITE “ANXIETY, MY OLD FRIEND”

POSLUŠAJTE “ANXIETY, MY OLD FRIEND”

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button