AktuelnoOlovoSportVijesti iz BiH

Reprezentativka BiH Šejla Selimović dominira i uz aut liniju!

Mladi  talentovani mladići i djevojke iz Olova krče svoj put ka uspjehu gdje god da se nađu.
O našoj talentovanoj Šejli koja sve postigla samo svojim ogromnim talentom i radom sve riječi hvale su malo.Portal sportske.ba u svom članku o ovoj djevojci izdvojio je trenutno najvažnije detalje iz njene sjajne karijere.

 

Šejla Selimović je prije tri godine stigla u Mostar u redove ŽF/NK Emina Mostar iz redova SFK 2000 Sarajevo.

Dolazak u Mostar možemo reći da joj je promijenio život. Pored toga što aktivno igra u vicešampionu Bosne i Hercegovine ekipi Emine , pronašla je i posao u svojoj struci i aktivirala se ponovo u suđenju, povremena je reprezentativka Bosne i Hercegovine i igra na poziciji beka.

Kada pričamo o suđenju svaki dan pristižu pohvale sa svih strana. Trenutno sudi na nivou HNK kada govorimo o muškim ligama, a kada pričamo o ženskim tu je na Prvoj ligi FBIH i sigurno da mnogo vise zaslužuje po kvaliteti, ali ne može ići na veći rang zbog toga što igra još uvijek aktivno.

Kao što smo već spomenuli igra na poziciji beka i slobodno možemo reći da je jedna od najboljih nogometašica u najvećem bh. rangu na toj poziciji.
Ostaje žal što se izostavlja sa spiska Reprezentacije BIH gdje sigurno zaslužuje biti i na toj poziciji uz Enu Šabanagić je sigurno daleko najbolja sto trenutno BIH ima.

Pojavljivale su se informacije da ne može dobiti poziv u reprezentaciju iz razloga što je u stalnom radnom odnosu i ne može dobiti slobodne dane. Kako navodi portal sport.ba  to je laž, jer joj je već ranije firma izlazila u susret po tom pitanju i sigurno da će uvijek izaći kada su u pitanju takve stvari.

Ispred ženske nogometne reprezentacije slijedi dvomeč protiv Švedske u baražu, historijske dvije utakmice baraža za plasman u Ligu nacija A, a očekuje se da se ime ove nogometašice iz Olova nađe na spisku Samire Hurem.

Izvor ,sportske.ba

Radio Olovo

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button