AktuelnoKulturaObrazovanjeOlovo

O KNJIGAMA I NADOLAZEĆIM RAMAZANSKIM DAROVIMA

U prepunoj kino sali Doma kulture u Olovu je sinoć održana književna promocija pod nazivom “NA PUTU KA MILOSTI” što je zapravo i naslov jedne od četiri knjige hzf. Ammara Bašića o kojima je bilo riječi i kojima su olovljani sinoć mogli obogatiti svoju kućnu biblioteku i svakako svoje znanje usvajajući njihove poruke i savjete.

Hfz. Bašić prije same promocije posjetio je prostorije Gradske biblioteke Olovo koja je bila organizator promocije, a potom i prostorije Centra za kulturu i Radio Olova ne krijući svoje zadovoljstvo njihovim izgledom i ambijentom.

 

Olovskoj publici koja je do poslednjeg mjesta ispunila salu Doma kulture, u programu kome je moderator bila direktorica Gradske biblioteka Sanela Kaikčija, a koju je sa par ilahija uljepšao i prof. Ibrahim Mehić, hafiz Bašić je govorio o predstojećem mubarek mjesecu ramazanu, te u svom stilu, iskreno i emotivno, pozvao, prije svega mlade, da učine da im ramazan bude istinski preporod i snaga na putu dobra i nastojanja da vlastiti i život u zajednici učine ljepšim i plodonosnijim.

Dugi redovi u kojima su nakon promocije olovljani sa kupljenim knjigama čekali na potpis i susret sa hafizom Ammarom Bašićem možda ponajbolje odslikava koliko je sinošnji gost napunio srca prisutnih.

Kompletan tonski snimak sa promocije i ove svojevrsne predramazanske tribine emitovat ćemo uskoro u nekoj od naših ramazanskih emisija, a ovdje i sada, kroz naš novi podkast link uskoro možete poslušati kratak razgovor sa hfz.Bašićem u kome za program Radio Olova rezimira utiske i poruke sa sinošnjeg druženja sa olovskom publikom.

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button