AktuelnoCentar za kulturuKulturaOlovo

NA JEDNOJ RADIONICI SA OLOVSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

U okviru dva školska projekta: “Porodica-učenik-škola, kako do bolje saradnje, odgoja i obrazovanja”, i “Projekat za sve-klub amaterskog pozorišta”, učenici nađe MSŠ “Musa Ćazim Ćatić” na jednoj od radionica pokazali su zavidan nivo znanja, glumačkog talenta i tehnika scenskog nastupa i komunikacije na sceni.
  Organizator ove radionice prof. Adisa Ferhatović uspjela je u rad sa učenicima uključiti i Ismiru Mašić, našu mladu i renomiranu umjetnicu, čija su iskustva u ovoj oblasti itekako dobro došla učesnicima radionice.
Podsjećamo Ismira Mašić je na prošlogodišnjem Sarajevo film Festivalu režirala film “ČVOR” i osvojila nagradu za najbolji studentski film Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.
Čast nam je da ugostimo ovakve umjetnike i da sa njima radimo radionice, edukujemo naše učenike, srednjoškolce i pripremamo ih za život pun izazova – kazala nam je prof Ferhatović.
  Svesrdnu pomoć u organizaciji radionice kroz ustupanje prostora i ostale vidove podrške dala je i naša Ustanova- Centar za kulturu, sport i informisanje.
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button