Općenito

Osvojili prvo mjesto na konkursu BHTelekoma

 

Osnovna škola „Hasan Kikić“ iz Soluna kod Olova od nedavno je  bogatija za pet  računara i dva printera. Naime, na objavljeni konkurs BH Telecoma  na temu „Tehnološki napredak-ugodan život „ svoje radove su poslali i učenici ove škole, tačnije sekcija koju vodi nastavnik  bosanskog jezika Adis Jamaković. Na kraju se njihov trud i isplatio.

-Bili smo zasićeni starih računara koje jedva pokrenemo ali i činjenicom da smo na kraju pameti nadležnima kada je tehničko opremanje škola u pitanju.Kako  naša škola pokriva široko  školsko područje, učenici putuju po više kilometara do škole uglavnom iz ruralnih područja, učešće na konkursu smo shvatili kao šansu za opremanje kabineta informatike koji će im olakšati učenje.Kada su u školu iznenada i bez najave stigli predstavnici BH Telekoma sa računarima za osvojeno prvo mjesto, bili smo  iznenađeni ali i presretni.“-kaže nastavnik Jamaković.

Opremanjem i umraževanjem računara, kabinet informatike sada je mjesto gdje će svi učenici moći koristiti sve dobre strane interneta  za prikupljanje informacija potrebnih u nastavi.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button